Stichting Los Niños

Guatemala Literatuur

Guatemala Landenreeks
KIT Uitgevers
Klein boekje met algemene en praktische informatie over het land, klimaat, politiek, economie

Te gast in Mexico-Guatemala
Informatie Verre Reizen
Reisverhalen ter inspiratie

Rigoberta Menchu. Een bericht uit Guatemala
Elisabeth Burgos
Inzicht in de verschrikkingen van de burgeroorlog, gebaseerd op het leven van Rigoberta Menchu, winnares van de Nobel Prijs voor de Vrede in 1992

Guatemalan Women Speak
Margaret Hooks
Verzameling interviews met vrouwen, jong en oud, van alle rangen en standen, over het leven in Guatemala

Hart voor de aarde
Mario Coolen
Lezingen over Maya spiritualiteit

De Dans van de Trom
Ruud van Akkeren
Historische roman die speelt ten tijde van de Spaanse verovering van Guatemala

A Beauty that hurts. Life and Death in Guatemala
W. George Lovell
De geschiedenis van Guatemala aan de hand van persoonlijke ervaringen, krantenberichten en onderzoek

Chronicle of the Maya Kings and Queens
Nicolai Grube
Over de oude Maya Dynastieën

Mayas, koningen van het regenwoud
prachtig fotoboek, in de ramsj te vinden

English English
English Español

Het zal nog jaren duren voordat de Guatemalteekse overheid fatsoenlijk onderwijs kan garanderen aan alle burgers.

Projecten en particulier initiatief, vanuit de Guatemalteekse samenleving en vanuit de internationale gemeenschap, spelen een belangrijke rol bij hervormingen.

Stichting Los Niños wil daaraan bijdragen en richt zich op het bieden van educatie aan kinderen/jongeren om de cirkel van armoede en onwetendheid te doorbreken.

Daarbij werkt zij zoveel mogelijk samen met de plaatselijke gemeenschap en Guatemalteekse organisaties om verankering in de samenleving te waarborgen.